Kinderanimatie op dinsdagmarkt : Op dinsdag 11 augustus organiseren de marktkramers gratis kinderanimatie op de markt van 9u tot 13u. Die dag zijn er standjes met kindergrime, glittertattoos en ballonplooier "Popo slim en Marie". In het midden van de Markt staat een zwiermolen. Alle kinderen krijgen een gratis ijsje.

Nieuw speeltoestel op speelplein Bogaard

Op het speelplein van de Bogaard staat sinds kort een nieuw speeltoestel te pronken, een ronddraaiwip. Na een eerste selectie van toestellen die in de zandcirkel passen, werden er twee tot topfavoriet verkozen door de kindergemeenteraad. Later, tijdens de buitenspeeldag op speelplein De Bogaard, konden alle aanwezige kinderen hun stem uitbrengen en werd de ronddraaiwip verkozen als absolute topper. De stad volgde de stemming en liet het toestel meteen plaatsen. En nu, genieten maar!

Stadsarchief Geel speurt naar verleden Engels Kamp

Op de baan van Geel naar Retie ligt een stukje vergeten oorlogsgeschiedenis: een Britse basis gebouwd tijdens de Koude Oorlog. De meeste kennen deze plek als het Geelse 'Engels Kamp'. De stad Geel wil het verleden van deze vergeten plek in kaart brengen. Het stadsarchief roept iedereen die informatie heeft op om mee te werken. Heb je een verhaal, een foto of een document over het Engels Kamp neem dan contact op met het stadsarchief. Alle binnengebrachte informatie wordt gedigitaliseerd en beschreven. Mensen krijgen hun originele foto's en documenten vervolgens gewoon weer mee naar huis. Meer info: stadsarchief, 014 56 66 90, archief@geel.be

Geelstraat en Dimpnastraat in Xanten officieel ingehuldigd
Op zondag 5 juli werden in Xanten, één van de officiële partnersteden van Geel, de Dimpnastraat en de Geelstraat officieel ingehuldigd in het bijzijn van een afvaardiging van het Geelse stadsbestuur en het jumelagecomité. De stedenband tussen de twee steden bestaat ondertussen ook 25 jaar. Op 19 mei 1990 sloten Xanten en Geel officieel een stedenband.

De voorbije 25 jaar vonden heel wat uitwisselingen tussen de twee steden plaats. In mei jl. was een delegatie uit Xanten nog in Geel te gast om de vijfjaarlijkse Ommegang bij te wonen en een week later waren er ook heel wat Xantenaars terug te vinden op de tribune van GheelaMania. Naar aanleiding van het jubileum werd een delegatie uit Geel uitgenodigd voor een tegenbezoekje aan het pittoreske stadje aan de Rijn.
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Eerbetoon aan gitaarhelden op Geel Zomert!

Met zijn band brengt David Ronaldo & the dice een eerbetoon aan zijn gitaarhelden en favoriete singer-songwriters. Zak af naar het grasveld van speelplein De Bogaard op vrijdag 7 augustus en geniet van coversongs van onder andere Bob Dylan, Neil Young, Steve Earl, the Stones, the Who, en Led Zeppelin, zowel akoestisch als elektrisch. Het optreden van David Ronaldo and the dice start om 20u30 in de tuin van de Bogaard en is gratis.

Zomerfeest met kinderanimatie en optredens

De dienst gelijke kansen organiseert op zaterdag 8 augustus voor de eerste keer een Midsummerparty. De ganse dag wordt er gefeest aan Den Echo, Diestseweg 144. Tussen 10u en 13u kan je aanschuiven aan het ontbijtbuffet. Deelnemen kost 5 euro per persoon en 3 euro voor personen met een vrijetijdspas. Inschrijven doe je voor 4 augustus. Vanaf 14u kan je op het gezellig buitenterras genieten van een lekkere cocktail en optredens. Kinderen kunnen deelnemen aan allerlei spelletjes. Om16u30 kruipen dj Bert en Philippe achter de discobar.

GheelaMania III nu ook op DVD

De voorstellingen van het totaalspektakel GheelaMania werden in mei door meer dan 15 000 toeschouwers bijgewoond. GheelaMania III werd ook op beeld vastgelegd door een ervaren cameraploeg. Al deze beelden worden nu verwerkt en gemonteerd tot een professionele DVD die eind augustus klaar zal zijn. Wil je graag een exemplaar van de DVD bestellen?

Stuur dan voor 15 augustus een mailtje naar dimpnadagen@geel.be met je contactgegevens en het aantal DVD's dat je wil bestellen. Een DVD kost 20 euro. Betalen doe je bij afhaling in het infokantoor van Toerisme Geel. Geïnteresseerden kunnen ook een Blu-ray versie bestellen. Zo kan je GheelaMania in een nog betere beeldkwaliteit herbeleven. De kostprijs van de Blu-ray versie zal 25 à 30 euro bedragen. De Blu-ray versie wordt enkel gemaakt bij voldoende interesse. Een voorproefje van de DVD kan je bekijken via http://bit.ly/1Sj9iEO